Siirry sisältöön

eWertti Nettikassan hakemukset uudistuvat 26.4.2021

Jatkossa päivärahan hakeminen on entistä helpompaa ja löydät omaan tilanteeseesi sopivan hakemuksen suoraan eWertin etusivulta

eWertti Nettikassan päivärahahakemukset uudistuvat 26.4.2021 alkaen. Hakemusuudistuksen tavoitteena on tehdä päivärahan hakemisesta entistä helpompaa ja selkeämpää. Hakemuksen käyttäjäystävällisyys on ollut yhtenä peruspilarina tavoitteen saavuttamiseksi ja toivommekin mielellään palautetta uusista hakemuslomakkeistamme. Sähköisen asioinnin kehittäminen on jatkuvaa työtä, joten jokainen palaute on kullan arvoista kehitystyössä!  

Mikä hakemuksessa muuttuu?

Huomattavin muutos hakemusuudistuksessa on se, että jatkossa päivärahahakemukseen pääset suoraan eWertti Nettikassan etusivulta, riippumatta siitä, oletko hakemassa ensimmäistä kertaa päivärahaa, vai oletko täyttämässä jatkohakemusta. Jatkossa sinun ei tarvitse arpoa, minkä hakemuslomakkeen täytät, vaan järjestelmä osaa automaattisesti tarjota sinulle joko uuden ansiopäivärahahakemuksen tai jatkohakemuksen, riippuen tilanteestasi. 

Hakemusuudistuksen myötä hakemuksen täyttäminen helpottuu, koska järjestelmä osaa tarjota sinulle oikean hakemuspohjan ja ohjaa esivalintakysymyksillä juuri sinun tilanteeseesi sopivat kysymykset! 

Hakemuslomake ohjaa sinua hakemuksen täyttämisessä sen mukaan, mitä olet esivalintakysymyksiin vastannut. Tärkeintä on, että vastaat jatkossakin jokaiseen tähdellä (*)-merkittyyn kysymykseen, niin pääset hakemuksen täyttämisessä eteenpäin. Mikäli sinua askarruttaa jokin kohta hakemuksen täyttämisessä, saat lisätietoja kysymyksistä painamalla kysymysmerkkiä sivun yläreunasta. Tulemme julkaisemaan myös kirjalliset ohjeet sekä ohjevideot helpottamaan hakemuksen täyttämistä.  

Uusilla hakemuslomakkeilla ei ole vaikutusta nykyisiin hakurytmeihin ja päiväraha haetaan jatkossakin samoin kuin tähänkin asti.

Asiakaspalvelu tukenasi hakemuksen täyttämisessä

Työttömyyskassan asiakaspalvelu on tukenasi hakemuksen täyttämisessä työttömyyskassan nettisivujen chatissa ja henkilökohtaisessa puhelinpalvelussa palveluaikojen puitteissa. Otathan rohkeasti chatilla yhteyttä, mikäli tarvitset apua hakemuksen täyttämisen kanssa!