Siirry sisältöön

Hakemukset uudistuivat – tutustu täyttöohjeisiin

Nyt löydät uusitun päivärahahakemuksen eWertti Nettikassasta. Jos tarvitset apua sen täyttämisessä, lue ohjeet tai katso ne videolta. Voit olla rohkeasti yhteydessä meihin myös chatissa.

eWertti Nettikassan hakemukset uudistuivat 26.4.2021. Hakemusuudistuksen tavoitteena on tehdä päivärahan hakemisesta entistä helpompaa ja selkeämpää. 

Huomattavin muutos hakemusuudistuksessa on se, että jatkossa päivärahahakemukseen pääset suoraaneWertti Nettikassan etusivulta, riippumatta siitä, oletko hakemassa ensimmäistä kertaa päivärahaa, vai oletko täyttämässä jatkohakemusta. Jatkossa sinun ei tarvitse arpoa, minkä hakemuslomakkeen täytät, vaan järjestelmä osaa automaattisesti tarjota sinulle joko uuden ansiopäivärahahakemuksen tai jatkohakemuksen, riippuen tilanteestasi.   

Jatkossa pääset täyttämään hakemuksesi eWertin etusivun ”Hae ansiopäivärahaa”-painikkeesta!

Olemme koonneet täyttöohjeet tueksesi päivärahan hakemiseen uusien hakemusten kanssa. Alta löydät täyttöohjeet eri lähtötilanteisiin, niin videomuodossa kuin kirjallisena. Tutustuthan täyttöohjeisiin!  Myös asiakaspalvelumme on tukenasi hakemuksen täyttämisessä palveluaikojemme puitteissa. Etenkin chattiin olemme lisänneet vastaajia, jotta meihin saisi yhteyden nopeasti ja helposti.  

Otathan siis rohkeasti yhteyttä chatilla, mikäli sinulle tulee kysyttävää!  

Hakemuksen täyttöohjeet eri tilanteisiin:

Ohjeet kokonaan työttömälle, lomautetulle, koulutuksessa tai te-palvelussa 

Nämä ohjeet ovat tilanteisiin, kun olet jo hakenut päivärahaa Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassasta. Olet ollut koko hakujakson kokonaan työtön, lomautettu, koulutuksessa tai Te-palvelussa, eikä tilanteesi ole muuttunut edellisestä hakujaksosta.  

Muista, että voit hakea päivärahan vasta kun normaali (kuukauden tai 4 kalenteriviikon) hakujaksosi on kulunut. Järjestelmä ehdottaa sinulle edellisen hakujaksosi mukaisen hakemuksen myös seuraavalle normaalille hakujaksolle.  

Hakemusuudistus – Kokonaan työttömän hakemuksen täyttöohjeet

Haet päivärahaa normaalia lyhyemmältä hakujaksolta tai edellisestä hakujaksostasi on alle 6 kuukautta.

Jos haet päivärahaa normaalia lyhyemmältä hakujaksolta esimerkiksi tilanteessa, jossa olet aloittamassa yli kaksi viikkoa kestävän kokoaikatyön. Katso hakemuksen täyttöohjeet täältä

Täyttöohjeissa kerrotaan lisäksi, kuinka haet päivärahan, jos edellisestä hakujaksostasi on ollut alle kuusi kuukautta ja palaat hakijaksi hakukatkon jäkeen, esimerkiksi kokoaikatyön tai sairausloman jälkeen.

Ohjeet sovitellun päivärahan hakemiseen 

Nämä ohjeet ovat tilanteeseen, kun olet jo hakenut päivärahaa Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassasta. Sinulla on hakujaksolla ilmoitettavia työtunteja ja/tai palkanmaksupäivä.  

Muista, että voit hakea päivärahan vasta kun normaali (kuukauden tai 4 kalenteriviikon) hakujaksosi on kulunut. 

Hakemusuudistus – soviteltavan päivärahan täyttöohjeet

Ohjeet ensimmäiseen ansiopäivärahahakemukseen tai edellisestä hakemuksesta on yli 6 kuukautta 

Nämä ohjeet ovat tilanteeseen, kun haet ensimmäistä kertaa ansiopäivärahaa Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassasta tai edellisestä hakemuksestasi on yli 6 kuukautta. Muista, että voit hakea päivärahan aikaisintaan kahdelta täydeltä kalenteriviikolta.  

Hakemusuudistus- täyttöohjeet ensimmäiseen hakemukseen