Siirry sisältöön
Välttääksesi jonotusta puhelinpalvelussa, pyrithän selvittämään tilanteesi ensisijaisesti nettisivuiltamme. Tietoa koronan vaikutuksista päivärahan maksatukseen löytyy täältä

Huomaathan koulunkäynninohjaaja palkanmaksupäivän vaikuttavan päivärahasi määrään

Päivärahan hakuohjeita on päivitetty ja tämä on hyvä huomioida etenkin jos työnteko ja palkanmaksu keskeytyvät koulujen syyslomalla.

Työttömyyskassa päivitti viimeksi kesällä ohjeistustaan koskien niiden kouluissa työskentelevien henkilöiden päivärahan hakemista, jotka lomautetaan koulujen lomien ajaksi tai joiden työsopimukseen on kirjattu työnteon ja palkanmaksun keskeytys koulujen vuotuisiin loma-aikoihin liittyen. Nyt tuota ohjetta on taas päivitetty, jotta syysloman aikainen päivärahan maksatus sujuisi mahdollisimman helposti.

Pääset tästä lukemaan päivitetyn ohjeen. 

Työttömyysturvalaki muuttui 1.4.2019 lukien siten, että osa-aikaiseen palkkatyöhön työllistyvän palkkatulo sovitellaan nykyisin sen hakujakson tulona kun se maksetaan. Toisin sanoen palkanmaksun päivämäärä on nyt määräävä tekijä ja se on hyvä huomioida päivärahaa hakiessaan.

MITEN PALKANMAKSUPÄIVÄ VAIKUTTAA?

Jos palkanmaksupäivä osuu hakemallesi ajalle, josta sinulla on oikeus päivärahaan –> otetaan se huomioon päivärahan sovittelussa.

  • Jos olet työnhakijana koko kuukauden, soviteltu päiväraha maksetaan koko kuukaudelta ja lomautuksen johdosta mahdollisesti vähennettynä maksettu palkka sovitellaan sen kuun tulona.
  • Jos olet työnhakijana vain lomautusviikon, lomautuksen johdosta vähennettynä maksettu palkka sovitellaan koko kuun tulona, mutta päiväraha maksetaan vain siltä ajalta kuin olet työnhakijana.
    • Osa-aikatyötä tekevän kannattaakin pitää työnhakunsa kokoajan voimassa TE-toimistossa.

Jos palkanmaksupäiväsi ei osu lomautusviikolle, etkä ole muuna aikana työnhakijana sekä haet vain tuota lomautus aikaa  –> jää palkka sovittelun ulkopuolelle ja päiväraha voidaan maksaa täytenä.