Jäsenmaksu ja jäsenmaksuvapaus

Jos olet jo Julkisten ja hyvinvointialojen liiton jäsen, ota silloin yhteyttä kaikissa jäsenasioissa liiton jäsenpalveluun.
Jos haluat liittyä työttömyyskassan lisäksi ammattiliitto JHL:n jäseneksi, sen pääset tekemään liiton liittymissivulla.

erikoisammattimies lakaisee pihaa

Jäsenyytesi työttömyyskassassa pysyy voimassa maksamalla jäsenmaksua tai ilmoittamalla jäsenmaksuvapaudesta kirjallisesti työttömyyskassaan.

Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassan jäsenmaksu vuonna 2023-2024 on 0,30%  kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta ansiotulostasi tai kassan maksamasta etuudesta.  Esimerkiksi jos saat kuukausipalkkaa 1800 euroa kuukaudessa, maksat kassan yksilöjäsenmaksua 5,40 euroa kuukaudessa eli yhteensä 64,80 euroa koko vuonna.

Jäsenmaksulaskuri

Alla olevalla laskurilla voit helposti tarkistaa työttömyyskassan jäsenmaksusi määrän tarvitsemaltasi ajalta vuosina 2022-2024, jolloin jäsenmaksuprosentti on pysynyt samana. Palkkatulosi saat helposti mm. tulorekisteristä.

Jäsenmaksut maksetaan pääsääntöisesti 3 kuukauden jaksoissa, joten jos haluat laskea jäsenmaksun määrän laskussasi erääntyvältä ajalta, laske ensin kaikki kyseisen ajan palkkatulosi yhteen ja vie summa laskuriin. Voit viedä laskuriin myös yhden kuukauden palkkatulosi,  silloin laskuri laskee vain siitä palkasta maksettavan jäsenmaksun.  Voit myös laskea jäsenmaksusi itse käyttämällä laskukaavaa : palkka x 0,003.

Laskuri näyttää jäsenmaksun määrän syöttämällesi palkkasummalle.

€/kk

Finanssivalvonta vahvistaa työttömyyskassan jäsenmaksun vuosittain. Pelkän työttömyyskassan jäsenenä eli yksilöjäsenenä maksat  jäsenmaksut kolmen kuukauden maksujaksoissa eli neljästi vuodessa. Ilmoitamme jäsenmaksun määrän puolestasi verottajalle joka vuosi.

Jos kuulut Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassan lisäksi myös Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon, koostuu jäsenmaksusi liiton jäsenmaksuosuudesta ja työttömyyskassan jäsenmaksuosuudesta. Tarkempia tietoja liiton jäsenmaksusta saat ottamalla yhteyttä liiton jäsenpalveluun.

 • Työttömyyskassan jäsenmaksun maksaminen

  Työttömyyskassan sääntöjen mukaan jäsenmaksu tulee maksaa kolmen kuukauden kuluessa sen ajankohdan alusta lukien, johon jäsenmaksu kohdistuu. Mikäli et ole maksanut jäsenmaksua tai ilmoittanut sääntöjen mukaisesta jäsenmaksuvapaudesta, sinut voidaan erottaa siitä päivästä lukien, josta jäsenmaksut on maksamatta. Työttömyyskassalla on oikeus vähentää mahdolliset jäsenmaksurästit etuutta maksettaessa.

  Mikäli kuulut työttömyyskassan lisäksi johonkin muuhun kuin Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon, tulee sinun maksaa jäsenmaksu erikseen työttömyyskassaan ja omaan ammattiliittoosi. Liiton jäsenmaksuosuuden maksamisesta saat tarkempia tietoja ottamalla yhteyttä omaan liittoosi.

  Pelkän JHL Työttömyyskassan yksilöjäsen JHL Työttömyyskassan ja liiton yhteisjäsen
  • Maksat vain työttömyyskassan jäsenmaksua 0,30 %
  • Ei voi periä palkasta
  • Jäsenmaksulaskut saat kassalta
  • Maksat sekä liiton että kassan jäsenmaksua yhteensä 1,0 %
  • Voidaan periä palkasta tai saat jäsenmaksulaskut liiton jäsenpalvelusta

  Jos olet kadottanut työttömyyskassan yksilöjäsenmaksujen viitelaskun, voit pyytää sen uudelleen kassalta joko suojatusti sähköisen Ewertti eAsioinnin kautta, soittamalla puhelinpalveluumme  010 190 300 tai sähköpostitse jasenasiat@jhlkassa.fi. Huomioithan, että sähköposti ei ole suojattu.

 • Työttömyyskassan jäsenmaksuvapaus

  Jäsenmaksuvapausaika ja syy tulee aina ilmoittaa kirjallisesti työttömyyskassaan. Sen voit tehdä helposti ja nopeasti lähettämällä vapaamuotoisen viestin suojatusti sähköisen Ewertti eAsioinnin kautta. Voit myös lähettää jäsenmaksulaskun mukana saamasi jäsenmaksuvapausilmoituksen kassalle Hakemusliite-palvelun kautta tai postitse.

  Olet vapautettu työttömyyskassan jäsenmaksujen suorittamisesta sen ajan, jolloin sinulla ei ole palkkatuloja etkä saa kassan maksamaa etuutta:

  1. ollessasi perhevapaalla;
  2. ollessasi sairauslomalla, osatyökyvyttömyyseläkkeellä tai opiskelemassa;
  3. suorittamassa asevelvollisuutta, asepalvelusta tai siviilipalvelusta;
  4. ollessasi työttömänä työnhakijana, mutta kun et ole oikeutettu kassan maksamaan ansiopäivärahaan;
  5. kassan hallituksen hyväksymästä muusta syystä.
 • Työttömyyskassan jäsenmaksut osa-aikatyön tai lyhyiden työpätkien ajalla

  Huomioithan, että sinun tulee itse maksaa jäsenmaksu myös osa-aikatyön sekä lyhyiden työpätkien palkasta, vaikka saisitkin samalta ajalta kassan maksamaa soviteltua päivärahaa, josta peritään kassan jäsenmaksuosuus. Työttömyyskassalla on oikeus vähentää mahdolliset jäsenmaksurästit etuutta maksettaessa.

  Jäsenmaksua maksaessasi sinun tulee laskea yhteen kaikki ansaitsemasi ennakonpidätyksen alaiset ansiotulosi kyseisen jäsenmaksujakson aikana (3kk). Saat palkkatietosi helposti esim. Tulorekisteristä.

  Voit lukea lisää sovitellusta päivärahasta kassan kotisivuilta.

 • Työttömyyskassan jäsenmaksut palkattoman vapaan ajalla (esim. virkavapaa tai oma loma)

  Jos sinulla ei ole palkkatuloja, et saa mitään etuutta, etkä ole oikeutettu kassan jäsenmaksuvapauteen, tulee sinun silloin maksaa kassan minimijäsenmaksua pitääksesi jäsenyytesi voimassa. Tällaisia tapauksia ovat mm. virkavapaalla ja omilla palkattomilla vapailla olevat jäsenet, sekä omaishoitajat, jotka saavat omaishoidontukea.

  Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassan minimijäsenmaksu on 1,50 euroa kuukaudessa. Minimijäsenmaksu maksetaan samoilla jäsenmaksuviitteillä kuin normaali kassan jäsenmaksukin.

  Esimerkki :

  Olet ollut palkattomalla vapaalla työsuhteestasi 1.1.-31.3. Maksat kassan minimijäsenmaksua kolmelta kuukaudelta yhteensä 4,50 euroa.

Liity tästä työttömyyskassan yksilöjäseneksi