Siirry sisältöön

Käsittelyajat ovat lyhentyneet huomattavasti

Hakemuksia käsiteltiin myös viime viikonloppuna ja olemme saaneet lyhennettyä soviteltavien jatkohakemusten käsittelyajan alle kahteen viikkoon. Tällä hetkellä käsittelemme kokonaan työttömien jatkohakemuksista 5.3.2023 saapuneita hakemuksia ja 22.2.2023 saapuneita soviteltavia jatkohakemuksia.

Huomaathan, että käsittelytilannepalvelu ei viikonloppuisin välttämättä kerro todenmukaista käsittelytilannetta. Tämä johtuu siitä, että kaikkia saapumispäivän hakemuksia ei viikonlopun aikana saada käsiteltyä, koska joissain tapauksissa joudumme olemaan yhteydessä palkanlaskijaan tai toiseen viranomaiseen. Näihin yhteydenottoihin tai selvityspyyntöihin emme yleensä viikonlopun aikana saa vastauksia. Käsittelytilannepalvelun näkymä päivittyy alkuviikosta vastaamaan todellista käsittelytilannetta, kun saamme käsiteltyä viimeisetkin saapumispäivien hakemukset.

Käsittelytilanne on ollut poikkeuksellinen ja tiedämme, että pidentyneet käsittelyajat ovat aiheuttaneet jäsenillemme harmia. Olemme hyvin pahoillamme tästä.

Uusi etuuksien maksatusjärjestelmä on ollut käytössä vasta vähän yli kaksi kuukautta. Hakemusten käsittely nopeutuu koko ajan, ja tavoitteenamme on päästä mahdollisimman pian takaisin normaaleihin käsittelyaikatauluihin. Maksatusjärjestelmäuudistuksen pitkän tähtäimen tavoitteena on jäsenille tarjottavan palvelun parantaminen ja kehittäminen sekä kassan toimintakyvyn varmistaminen myös tulevaisuudessa.