Siirry sisältöön

Käsittelytilanne parantumassa kesän ruuhkien jälkeen

Kesä–elokuussa saimme käsiteltäväksi yhteensä 37 005 ansiopäivärahahakemusta.

Kesä onkin siis huomattavasti kiireisempää aikaa hakemusten käsittelyssä muihin vuodenaikoihin verrattuna. Kesän hakemusten käsittely on ottanut aikansa ja käsittelyajat venyivät etenkin loppukesästä valitettavan pitkiksi.

Oman hakemuksen käsittelyaikaan on voinut parhaiten vaikuttaa toimittamalla huolellisesti täytetyn hakemuksen kaikkine tarvittavine liitteineen. Jos käsittelijä joutuu pyytämään hakemukseen lisätietoa, siirtyy hakemuksen käsittely eteenpäin ja se hidastaa myös kaikkien muiden hakemusten käsittelyä, koska hakemukseen joudutaan palaamaan uudelleen lisäselvitysten saavuttua. Valitettavasti hakemuksia ei ole ollut mahdollista ottaa heti takaisin käsiteltäväksi lisäselvityksen saavuttua, koska käsiteltäviä hakemuksia on ollut jonossa runsaasti.

Syyskuusta alkaen hakemusten määrä yleensä aina pienenee, joten myös hakemusten käsittely nopeutuu. Olemme nyt jo saaneet käsittelytilannetta paremmaksi kuin vielä hetki sitten, ja meillä on vahva usko siihen, että käsittelyajat tulevat lyhenemään vielä syksyn aikana huomattavasti.