Siirry sisältöön

Käsittelytilannetiedot Ewertti eAsioinnissa

Oman hakemuksesi käsittelytilanteen voit kätevimmin tarkistaa Ewertti eAsioinnista.

Ewertti eAsioinnin Tilannetiedot-välilehdellä voit seurata hakemuksesi käsittelytilannetta. Voit tarkastella myös ansiopäivärahan laskuria ja verotietojasi. Tilannetiedoista löydät myös päätökset ja maksuilmoitukset sekä jäsenmaksutilanteesi. 

Kun hakemuksesi on saapunut työttömyyskassaan, voit seurata sen käsittelyn etenemistä Ewertti eAsioinnissa. Käsittelytilanne päivittyy useamman kerran päivässä. 

Käsittelyseurannan tilat: 

Saapunut: hakemus on saapunut työttömyyskassaan, mutta sitä ei ole vielä otettu käsittelyyn 

Käsittelyssä: hakemus on otettu käsittelyyn. Koskee myös tilannetta, jossa hakemus otetaan jatkokäsittelyyn.  

Odottaa jatkokäsittelyä: hakemukseen on pyydetty lisäselvityksiä, hakemus tai liitteet ovat olleet puutteellisia ja hakemus odottaa jatkokäsittelyä. Tilan perässä lukee, mitä toimia hakemuksesi odottaa. Mahdollisen lisäselvityspyynnön tai viestin löydät Viestit-välilehdeltä sekä Liitteet-välilehdeltä. 

Käsitelty: hakemus on käsitelty ja maksu ja päätös on tehty. 

Maksuaikataulut, -ilmoitukset ja päätökset

Ansiopäivärahan osalta maksuajo on jokaisena arkipäivänä kello 14. Siihen mennessä käsitellyt ja maksuun menneet hakemukset ovat tilillä seuraavana arkipäivänä. Esimerkiksi viikonloppuna tehdyt päätökset menevät maanantain maksuajoon, jolloin rahat ovat tilillä tiistaina. Ewertissä voi siis näkyä jo viikonloppuna, että hakemus on käsitelty. Maksuilmoitus ja -päätös (myös tekstiviesti-ilmoitus) tulevat näkyviin illalla maksuajon jälkeen. 

Maksujärjestelmä muodostaa postitse lähetettävistä päätöksistä ja maksuilmoituksista kirjeet arki-iltaisin maksuajojen mukaan, eli saat ilmoituksen sen päivän iltana, jolloin hakemuksesi on mennyt maksuun. Paperikirjeet lähtevät postitukseen maksuajoa seuraavana arkipäivänä. Kirjeet näkyvät Ewertti eAsioinnin Viestit-osion Muu viestintä -otsikon alla jo samana iltana.  

Jos olet tilannut maksuilmoituksen tekstiviestinä, järjestelmä lähettää sen maksuajopäivän iltana. 

Kannattaa tarkistaa omat viestiasetukset kuntoon Ewertissä: olethan valinnut maksuilmoitusten ja päätösten toimitustavaksi eAsioinnin? Ewertti eAsiointiin lähetetyt lisäselvityspyynnöt ja viestit näkyvät sinulle heti lähettämisen jälkeen.  

Automaattiset liitepyynnöt 

Hakemuksen lähettämisen yhteydessä saatat saada liitepyynnön, joka liittyy uuden järjestelmämme automaattisiin toiminnallisuuksiin. Jos tilanteessasi ei ole tapahtunut muutoksia, pyyntö on aiheeton. Jos esimerkiksi työsuhteesi on päättynyt määräaikaisuuden vuoksi, ei järjestelmän pyytämää irtisanomisilmoitusta tarvitse toimittaa. Hakemuksesi käsittelijä on sinuun yhteydessä, mikäli liitteitä tai lisäselvityksiä tarvitaan.