Siirry sisältöön
eWertti toimii!! Eemeli puhelinkassa toimii su klo 14 jälkeen.

Koulut loppuivat, jäitkö kesäksi työttömäksi?

Koulunkäynnin ohjaaja / koulunkäyntiavustaja - lue päivitetyt ohjeet päivärahan hakemiseksi jos jäit kesäksi työttömäksi

Päivitetyssä ohjeessa kerrotaan:

  • päivärahan hakemisesta riippuen siitä onko edeltävä työsi ollut kokoaikainen vai osa-aikainen
  • vuosiloma-ajan palkan, lomarahan ja lomakorvauksen vaikutuksesta päivärahaan
  • päivärahan hakemisesta kuukausikohtaisesti (kesä-elokuu) jos työttömyyttä edeltävä työ on ollut osa-aikainen tai jos aloitat elokuussa osa-aikatyön.

Jos olet jäänyt työttömäksi osa-aikatyöstä, hae päivärahaa nyt koko kesäkuulta (ei vain kahdelta viikolta)  ja liitä mukaan kesäkuun palkkalaskelma.

Työttömyysturvalaki muuttui 1.4.2019 lukien siten, että osa-aikaiseen palkkatyöhön työllistyvän palkkatulo sovitellaan jatkossa sen hakujakson tulona kun se maksetaan. Samalla muuttui myös sovitteluperuste siten, ettei enää ole merkitystä sillä, milloin osa-aikatyö on tehty vaan sillä, milloin palkka maksetaan. Maksuperusteinen sovittelu muuttaa mm. lomarahojen ja lomakorvausten sovittelua.

Jos sinulle maksetaan osa-aikatyöstä ansaittua palkkaa, lomarahaa tai lomakorvausta työttömänä/lomautettuna  ollessasi, niin se sovitellaan päivärahan kanssa vaikka työt olisi tehty ennen työttömyyttä.