Siirry sisältöön
Välttääksesi jonotusta puhelinpalvelussa, pyrithän selvittämään tilanteesi ensisijaisesti nettisivuiltamme. Tietoa koronan vaikutuksista päivärahan maksatukseen löytyy täältä

Kuinka pitkältä ajalta lähetän hakemuksen?

Ensimmäisen hakemuksen voit lähettää noin kahden viikon työttömyyden jälkeen. Hakemus täytetään aina takautuvasti. Päivärahaa maksetaan viittä työtöntä päivää vastaavan omavastuuajan jälkeen (omavastuupäiviä kertyy enintään 5 päivää/kalenteriviikko), joten ensimmäinen hakemus tulisi täyttää vähintään omavastuuajan täyttymisen jälkeiseen sunnuntaihin asti.

Lähetä sen jälkeen jatkohakemus aina neljän viikon tai kalenterikuukauden välein. Täytä hakemus aina maanantaista sunnuntaihin, jos hakujaksosi on neljä viikkoa. Jos teet osa-aikatyötä, lähetä hakemus aina palkanmaksukausittain joko neljältä viikolta tai kalenterikuukausittain.

Jos aloitat yli kaksi viikkoa kestävän työn tai työttömyytesi päättyy muusta syystä, voit hakea päivärahaa lyhemmältä ajalta. Kaikki hakemukset voi lähettää aikaisintaan hakujakson viimeisenä päivänä.

Hae ansiopäivärahaa kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, josta haluat päivärahaa hakea.