Siirry sisältöön

Kuinka pitkältä ajalta lähetän hakemuksen?

Kokonaan työttömän tai lomautetun ensimmäisen hakemuksen voit lähettää noin kahden viikon työttömyyden jälkeen. Hakemus täytetään aina takautuvasti. Päivärahaa maksetaan viittä työtöntä päivää vastaavan omavastuuajan jälkeen (omavastuupäiviä kertyy enintään 5 päivää/kalenteriviikko), joten ensimmäinen hakemus tulisi täyttää vähintään omavastuuajan täyttymisen jälkeiseen sunnuntaihin asti.

Lähetä sen jälkeen jatkohakemus aina neljän viikon tai kalenterikuukauden välein. Täytä hakemus aina maanantaista sunnuntaihin, jos hakujaksosi on neljä viikkoa.

Jos teet osa-aikatyötä tai sinulla osuu hakujaksolle palkanmaksupäivä osa-aikatyöstä, lähetä hakemus aina palkanmaksukausittain joko neljältä viikolta tai kalenterikuukausittain. Myös ensimmäinen hakemus tulisi olla koko sovittelujakson ajalle. Esim. saat palkkaa kuukausittain osa-aikatyöstä, täytä hakemus kuukaudelle – ei vain kahdelle viikolle.

Jos aloitat yli kaksi viikkoa kestävän työn tai työttömyytesi päättyy muusta syystä, voit hakea päivärahaa lyhemmältä ajalta. Kaikki hakemukset voi lähettää aikaisintaan hakujakson viimeisenä päivänä.

Hae ansiopäivärahaa kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, josta haluat päivärahaa hakea.