Siirry sisältöön

Milloin ja mistä näen maksuilmoitukset ja päätökset?

Ansiopäivärahan osalta maksuajo on jokaisena arkipäivänä kello 14. Siihen mennessä käsitellyt ja maksuun menneet hakemukset ovat tilillä seuraavana arkipäivänä. Esimerkiksi viikonloppuna tehdyt päätökset menevät maanantain maksuajoon, jolloin rahat ovat tilillä tiistaina. Ewertti eAsioinnissa voi siis näkyä jo viikonloppuna, että hakemus on käsitelty. Maksuilmoitus ja -päätös (myös tekstiviesti-ilmoitus) tulevat näkyviin illalla maksuajon jälkeen. 

Maksujärjestelmä muodostaa postitse lähetettävistä päätöksistä ja maksuilmoituksista kirjeet arki-iltaisin maksuajojen mukaan, eli saat ilmoituksen sen päivän iltana, jolloin hakemuksesi on mennyt maksuun. Paperikirjeet lähtevät postitukseen maksuajoa seuraavana arkipäivänä. Kirjeet näkyvät Ewertti eAsioinnin Viestit-osion Muu viestintä -otsikon alla jo samana iltana.  

Jos olet tilannut maksuilmoituksen tekstiviestinä, järjestelmä lähettää sen maksuajopäivän iltana. 

Kannattaa tarkistaa omat viestiasetukset kuntoon Ewertissä: olethan valinnut maksuilmoitusten ja päätösten toimitustavaksi eAsioinnin? Ewertti eAsiointiin lähetetyt lisäselvityspyynnöt ja viestit näkyvät sinulle heti lähettämisen jälkeen.