Siirry sisältöön

Paljonko menee veroa ja kuinka toimitan verokortin?

Verotus 1.1.2024 alkaen ja sähköiset verokortit

Uudet verokortit tulevat voimaan 1.2.2024. Työttömyyskassa saa 1.2.2024 voimaan tulevat verotiedot suorasiirtona verottajalta, jos olet kassan jäsenenä tai liittynyt 10.1.2024 mennessä. Tällöin ei kassaan tarvitse itse toimittaa verokorttia, vaan ennakonpidätys suoritetaan suorasiirtona tulevan ennakonpidätysprosentin mukaisena, kuitenkin vähintään  25 prosentin suuruisena.

HUOM. Verohallinnon antaman päätöksen mukaan ennakonpidätys suoritetaan vähintään 25 prosentin mukaan silloin jos jäsenelle maksetaan työttömyyspäivärahaa, vuorottelukorvausta tai liikkuvuusavustusta ja ennakonpidätysprosentti on laskettu palkkaa varten (eli suorasiirtona saatu tieto verottajalta työttömyyskassaan). Näin menetellään silloinkin vaikka verokorttiin olisi merkitty pienempi prosentti.

Ennakonpidätysprosentti määräytyy sen verokortin mukaan mikä on voimassa kun päiväraha maksetaan.

Verokortti etuutta varten 

Jos haluat muuttaa ennakonpidätystietojasi, tulee sinun tilata verottajalta verokortti etuutta varten. Helpoiten sen tilaaminen onnistuu verottajan OmaVero-palvelun kautta.

Etuutta varten annetun verokortin avulla ennakonpidätysprosentti voi olla pienempi kuin 25%.

Katso verottajan sivuilta ohje: ”Näin tilaat verokortin palkkaa tai etuutta varten OmaVerossa” Sen mukaan toimien saat verokortin helposti tilattua.

Valitse etuuden maksajaksi Julkisten ja Hyvinvointialojen tk, jolloin sinun ei tarvitse erikseen verokorttia työttömyyskassalle lähettää, vaan verohallinto toimittaa sen kassalle suoraan.

Jos kyseessä on ensimmäinen päivärahahakemuksesi ja tarvitset arvion päivärahan määrästä, voit laskea sen päivärahalaskurilla.

Etuutta varten haetun verokortin tiedot ovat käytössä kassassa pääsääntöisesti seuraavana päivänä. Jos olet siis hakemassa verokorttia, tee se ennen kuin lähetät päivärahahakemuksen.