Hakuohje liikkuvuusavustus

Liikkuvuusavustuksen hakeminen

Liikkuvuusavustusta voi hakea takautuvasti kolmen kuukauden sisällä työn tai koulutuksen alkamisesta.

Hakemuksella tulee ilmoittaa työantajan tiedot, työsuhteen kesto ja työaika sekä työmatkojen kesto yhteensä päivässä. Mikäli et tiedä tarkkaa kestoa työmatkalle, tulee arvion olla mahdollisimman lähelle todellista kestoa. Ilmoita hakemuksella myös, jos muutat työsuhteen vastaanottamisen takia toiselle paikkakunnalle ja jos haet liikkuvuusavustusta korotettuna pitkän matkan perustella.

Lue tarkemmin liikkuvuusavustuksesta täällä.

Liikkuvuusavustusta haetaan liikkuvuusavustushakemuksella, jonka löydät Lomakkeet -sivulta. Hakemukseen tulee liittää mukaan kopio työsopimuksesta. Voit toimittaa täytetyn hakemuksen ja siihen tarvittavat liitteet joko Ewertti eAsioinnin Liitteet-osiossa tai postitse.

Kokoaikatyön perusteella myönnettävää liikkuvuusavustusta haetaan vain kerran, eikä siitä tarvitse lähettää kassalle jatkohakemuksia.

Jos teet osa-aikatyötä, tarvitaan liikkuvuusavustuksen maksamista varten takautuva selvitys työpäivistäsi avustusjaksolla. Jos olet enintään 80 % osa-aikatyössä, voit hakea kassalta soviteltua päivärahaa samalta ajalta kuin liikkuvuusavustusta. Tällöin tieto työpäivistäsi selviää ansiopäivärahahakemuksestasi.

Mikäli et ole allekirjoittanut työsopimusta ennen työsuhteen alkamista, lähetä työsopimuksen kopio hakemuksen liitteeksi jälkikäteen.