Ewertti eAsiointi

Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassalla on käytössä sähköinen asiointipalvelu Ewertti eAsiointi 

Katso täältä Ewertti eAsioinnin esittely!

Ewertti eAsioinnissa voit: 

 • Tilannetiedot-välilehdellä seurata hakemuksesi käsittelytilannetta. Voit tarkastella ansiopäivärahan laskuria ja verotietojasi. Tilannetiedoista löydät myös päätökset ja maksuilmoitukset sekä jäsenmaksutilanteesi.
 • Tee hakemus -välilehdellä lähettää helposti ja sujuvasti ansiopäivärahahakemuksesi.
 • Omat tiedot-välilehdellä päivittää yhteystietosi ajan tasalle. 
 • Asetukset-osiossa valita, haluatko maksuilmoitukset tekstiviestillä. Päätökset voidaan jatkossa toimittaa Ewerttiin tavallisen kirjepostin sijaan.
 • Liitteet välilehdellä voit toimittaa liitteitä hakemukseesi. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat automaattisia liitepyyntöjä hakemuksella antamiesi tietojen mukaan. Liitteen sallittuja tiedostomuotoja ovat jpg,
  pdf ja tiff. Tiedoston koko voi olla enintään 10 Mt ja voit lähettää yhdellä kertaa
  enintään viisi liitettä.
  Mikäli haluat toimittaa muita tiedostomuotoja (esim. Word- tai Excel- tiedostoja) sinun tulee muuttaa tiedosto PDF-muotoon. Ohjeet tiedoston muuttamisesta PDF:ksi saat tarvittaessa chatista tai Ewertin kautta viestillä.
 • Viestit -osiossa viestitellä kassan kanssa. Viesteistä näet myös kassan lähettämät lisäselvityspyynnöt.  

Sisäänkirjautuminen

Ewertti eAsioinnissa on käytössä Suomi.fi tunnistautuminen. Pääset kirjautumaan Ewertti eAsiointiin omilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu. Tunnistautuminen on käytössä valtion ja kuntien sähköisissä asiointipalveluissa, jossa käyttäjä pitää tunnistaa luotettavasti. Sähköisten palveluiden käyttäminen on tietoturvallista, kun sinut on tunnistettu Suomi.fi-palvelussa. Näin voimme taata sinulle luotettavan ja turvallisen tavan asioida kanssamme.

Kertakirjautumisella voit käyttää kaikkia tunnistukseen liitettyjä palveluita ilman erillistä kirjautumista. Voit esimerkiksi päivittää tietojasi TE-toimiston Oma asiointi-palvelussa ja täyttää päivärahahakemuksen Ewertissä. Voit myös käydä Tulorekisterissä katsomassa tulotietojasi.

Kirjautuminen on kerrallaan voimassa 32 minuuttia. Myös uloskirjautuminen tapahtuu samanaikaisesti kaikista asiointipalveluista. Tunnistus toimii tietokoneella ja mobiililaitteissa. Sitä voi käyttää eri selainohjelmilla ja niiden oletusasetuksilla.

Lue lisää Suomi.fi-palvelusta: https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-tunnistuksesta

Jos sinulla on ongelmia tunnistautumisessa, ota yhteyttä tunnistautumistavasta vastaavaan tahoon, esimerkiksi omaan pankkiisi tai operaattoriin.

Ongelmatilanteet

Mikäli havaitset Ewertin käytössä ongelmia, suosittelemme seuraavia toimia:

 • Suosittelemme Ewertin käyttöön uusinta selainversiota Chromesta, Mozilla Firefoxista, Operasta tai Safarista. Päivitäthän selaimesi uusimpaan versioon. Yleisimmistä selaimista emme suosittele käyttämään Internet Exploreria.
 • Selaimen päivittämisen jälkeen kannattaa vielä poistaa selaushistoria ja evästeet. 
 • Mikäli hakemuksen täyttämisessä tulee ongelmia, suosittelemme poistamaan keskeneräisen hakemusluonnoksen ja täyttämään koko hakemuksen uudelleen.

Kokoamme Youtube-kanavallemme ohjevideoita Ewertti eAsioinnin käyttämisen tueksi. Tällä hetkellä soittolistalta löytyy ohjeet hakemuksen käsittelytilanteen tarkistamiseen ja lisäselvitysten lähettämiseen sekä pikahakemuksen tekemiseen.