Työttömyyskassan uudistettu eWertti avautuu toukokuussa 2017

20.4.2017

Kerromme tarkan julkaisupäivän vapun tienoilla!

Uudistettu sähköinen asiointi hyppää tälle vuosituhannelle eli siihen kannattaa tutustua kun se julkaistaan!

Uudistettu eWertti on responsiivinen eli käytettävyys on sujuvaa tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella ja mahdollistaa myös sujuvan käytön eri selaimilla. Tarvitset vain internetyhteyden.

Työttömyyskassa voi tiedottaa ja ohjeistaa eWertin kautta sinua henkilökohtaisesti juuri Sinua koskevissa asioissa.

Saat halutessasi kaikki lisäselvityskirjeet sähköisesti eWerttiin, eli sinun ei tarvitse odotella paria päivää postin kulkua. Tulevaisuudessa myös päätökset toimitetaan sähköisesti.

Kirjeestä tai työttömyyskassan lähettämästä viestistä saat tiedon sähköpostiisi (seuraavassa versiossa myös matkapuhelimeen), kun käyt palvelussa hyväksymässä ”sähköpostimuistutuksen”. Tarkista samalla yhteystiedoista, että sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi on ajan tasalla.

 Uusi eWertti lyhyesti: 

  • Hakemukset-osiossa voit lähettää helposti kassalle hakemuksia ja seurata niiden käsittelytilannetta sekä lähettää liitteitä.
  • Omat tiedot -osiossa voit päivittää yhteystietosi sekä tarkastella jäsenmaksujasi ja verotietojasi.
  • Päätökset-osiossa voit tarkastella maksettuja etuuksia, annettuja päätöksiä, maksettujen päivien määrä ja lausuntoja.
  • Päivärahalaskuri-osiossa voit laskea suuntaa antavan arvion päivärahasi suuruudesta.
  • Viestintä-osiossa voit lähettää viestejä työttömyyskassalle tietoturvallisesti ja lukea työttömyyskassan sinulle lähettämiä viestejä ja kirjeitä.

Huom. eWertin kautta lähetetty hakemus tulee käsittelyksi työttömyyskassassa nopeammin, koska hakemus on hetkessä työttömyyskassassa ja sähköisestä esitäytetystä hakemuksesta saadaan automaattisesti siirrettyä tietoja kassan käyttämään järjestelmään.

Jos haet soviteltavaa päivärahaa, tarkista aina että hakemuksesi työtunnit täsmäävät palkkalaskelmasi työtunteihin, tämä nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä, koska tällöin hakemus käsitellään nk. ”yhden kosketuksen taktiikalla”.