Siirry sisältöön

Suomi.fi tunnistautuminen tulee käyttöön eWertti Nettikassaan 17.3.2020

Käyttöönoton jälkeen pääset kirjautumaan eWertti Nettikassaan vain omilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Käyttöönoton jälkeen kirjautuminen ei onnistu enää jäsennumerolla ja salasanalla.

Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu. Tunnistautuminen on käytössä valtion ja kuntien sähköisissä asiointipalveluissa, jossa käyttäjä pitää tunnistaa luotettavasti.
Sähköisten palveluiden käyttäminen on tietoturvallista, kun sinut on tunnistettu Suomi.fi-palvelussa. Näin voimme taata sinulle luotettavan ja turvallisen tavan asioida kanssamme.

Kertakirjautumisella eli ilman erillistä kirjautumista eri palveluihin voit käyttää kaikkia tunnistukseen liitettyjä palveluja ilman erillistä kirjautumista. Voit esimerkiksi päivittää tietojasi Te-toimiston Oma asiointi-palvelussa ja täyttää päivärahahakemuksen eWertissä, käydä Tulorekisterissä katsomassa tulotietojasi. Käy tutustumassa Suomi.fi-palveluun.

Kirjautuminen on kerrallaan voimassa 32 minuuttia. Myös uloskirjautuminen tapahtuu samanaikaisesti kaikista asiointipalveluista.
Tunnistus toimii tietokoneella ja mobiililaitteissa. Sitä voi käyttää eri selainohjelmilla ja niiden oletusasetuksilla.

Lue täältä lisää Suomi.fi-palveluun kirjautumisesta: 
Jos sinulla on ongelmia tunnistautumisessa, ota yhteyttä tunnistautumistavasta vastaavaan tahoon, esimerkiksi omaan pankkiisi tai operaattoriin.