Gå till innehållet

Ändringar till kundbetjäningstider från och med 13.9.2021

Vårt syfte är att erbjuda mångsidig kundbetjäning till våra medlemmar i olika kanaler. Kassans telefonservice är i fortsättningen anträffbar mån – tor kl. 9-12 och chat-servicen mån- fre ko 9-14. Man kan skicka meddelanden i eWertti Webbkassa varje dag 24/7.

Bra erfarenheter från sommaren

Det mångsidiga kundbetjäningskonceptet i olika kanaler fungerade bra under sommaren, och på grund av dessa erfarenheter förändras kundbetjäningstider nu på hösten permanent. Under sommaren förkortades den dagliga telefontiden lite, men å andra sidan erbjöds chat-servicen med en förlängd betjäningstid. Man svarade också snabbt till meddelanden som hade kommit via eWertti. Antalet chat-meddelanden var större än antalet samtalen, och meddelanden i eWertti var den överlägset mest populära kanalen i kundservicen. Till exempel i juli svarade vi på:

    • cirka 1000 telefonsamtal
    • 1200 chat-meddelandekedjor
    • 2250 meddelanden i eWertti Webbkassa.

I dager av sommarens erfarenheter har vi kunnat konstatera, att våra medlemmar vill ha kundservice från oss via olika kanaler, och därför görs nu ändringar, så att vi i fortsättningen kan erbjuda våra medlemmar de tjänster, som man är mest i behov av.

Kundbetjäningskanaler – och tider från och med 13.9.2021

Personlig telefonservice betjänar i fortsättningen mån- tor kl. 9-12 i numret 010 190 300. Våra betjäningstider är i fortsättningen enhetliga med JHL:s medlemservice.

Vår kundbetjänare svarar i chat-servicen mån- fre kl. 9 -14. Du kommer in i chatten på kassans webbsidor genom att trycka på ”Avaa Chat” (Öppna chatten).  Under andra tider hjälper Elsa Chatbot på våra webbsidor och vägleder till dig rätt informationskälla. På chatten kan vi ge råd på allmän nivå, men av datasäkerhetsskäl kan man inte ge råd angående någons personliga situation.

I eWertti Webbkassa kan du skicka oss meddelanden varje dag på vilket klockslag som helst. Man loggar in i eWertti genom suom.fi identifiering. Där kan man alltså ge dig råd i frågor som gäller din personliga situation.

Vi svarar på meddelanden huvudsakligen inom två vardagar. I eWertti kan du också följa upp handläggningsskedet av din ansökan, och läsa breven och besluten som har skickats till dig.  Man får reda på många ärenden oftast endast genom att logga in i eWertti.

Vad frågar man oss oftast?

Den vanligaste frågan både i telefonen och i chatten är ” Hur söker man dagpenning? ”. Vi har publicerat på våra webbsidor ansökningsanvisningar i olika situationer. Du hittar där olika anvisningar för arbetslöshet, permittering och TE-service.

Den näst vanligaste frågan är ”När behandlas min ansökan?”  Du kan följa upp handläggningsskedet av din egen ansökan i eWertti webbkassa samt med hjälp av det allmänna handläggningsskedet som finns på våra sidor. Handläggningsskedet uppdateras nästan i realtid Det räcker, om du vet, när du kar skickat din egen ansökan och jämför det till handläggningsskedet som finns på våra sidor. Du observerar väl. att det på månadens sista dag samt i början av månaden kommer mångdubbelt med ansökningar, så datumen kan då ändras lånsammaren. I eWertti kan du också kolla, om handläggaren har begärt tilläggsutredningar till din ansökan.

Till många allmänna frågor hittar man alltså nuförtiden lätt svaret. Också Elsa Chabbot vägleder dit till rätt information. Trots detta står också våra kundbetjänare till ditt förfogande i telefonen, chatten och eWertti. Ta modigt kontakt!