Förändringar i medlemskapet

Om du också vill bli medlem i fackförbundet JHL kan du göra det på förbundets medlemskapssidor.

koulunkäynninohjaaja ja oppilas

Om du är medlem endast i Arbetslöshetskassan

för den offentliga sektorn och välfärdsområdena ska du meddela om alla ändringar i anknytning till medlemskapet direkt till kassan. Du kan enkelt anmäla ändringar via den krypterade e-tjänsten Ewertti eTjänst. Ändringar som påverkar medlemskapet är bland annat när man går i pension, startar företagsverksamhet på heltid och avslutar medlemskapet i kassan.

Anmälan om utträde av en enskild medlem i kassan ur kassan ska anmälas skriftligt antingen med en elektonisk anmälan om utträde eller genom ett meddelande i Ewertti eTjänsten.

Om du ochså är medlem i fackförbundet JHL

kan du göra det på förbundets medlemskapssidor.

Det finns separata arbetslöshetskassor för företagare och löntagare. En person som sysselsätter sig genom företagsverksamhet på heltid kan vara medlem i en löntagarkassa endast under en viss period av efterskydd. Mer information om hur en övergång till företagsverksamhet eller lönearbete påverkar den inkomstrelaterade dagpenningen finns på kassans webbplats (på finska).

Om du förutom i arbetslöshetskassan även är medlem i Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena ska du meddela alla ändringar i ditt medlemskap i förbundets medlemstjänst.