Gå till innehållet

Vår kundservice och ansökningsbehandling är hårt belastade just nu

JHL arbetslöshetskassans system för utbetalning av förmåner förnyades vid årsskiftet. På grund av avbrottet innan systemförnyelsen och ibruktagandet av det nya systemet har behandlingstiden för ansökningar nu varit lite längre än vanligt.

Det långsiktiga målet med förnyelsen av utbetalningssystemet är att erbjuda medlemmarna bättre service. Vi beklagar de tillfälliga olägenheterna.

Vi förberedde oss på förnyelsen genom att behandla så många ansökningar som möjligt redan före avbrottet. Vi har också berett oss på att ta emot en ökad mängd ansökningar efter avbrottet och kan nu behandla ansökningar igen. De behandlas så snabbt som möjligt i den ordning de anlänt.

Du kan kolla läget för din ansökning i Ewertti eTjänsten

eWertti Webbkassans namn ändrades i samband med systemförnyelsen till Ewertti eTjänsten. Det nya elektroniska systemet är lätt att använda. Du hittar en presentation av tjänsten här (på finska). Man loggar in i Ewertti eTjänsten på adressen jhl.futunio.fi.

Kundservicen hjälper dig

Vår kundservice är öppen längre än vanligt 2-5.1. Både vår telefontjänst och vår chatt (bara på finska) är öppna dagligen måndag till torsdag klockan 9-15. Början av veckan och morgonens första timmar brukar vi ha mest brådska, så kontakta oss gärna på eftermiddagen om du kan. Du kan också skicka ett meddelande till oss via Ewertti eTjänsten när det passar dig!