Siirry sisältöön

Tietoa hakemusten käsittelytilanteesta

Hakemusmäärät ovat nyt tavanomaista suuremmat.

Uusia päivärahahakemuksia on alkukesän ajan saapunut työttömyyskassalle viikkotasolla noin nelinkertainen määrä muuhun aikaan verrattuna. Yksittäisistä päivistä etenkin 17.6. ja 18.6. (kaksi viikkoa koulujen loppumisesta) hakemuksia saapui päivätasolla todella paljon.

Sovitellun päivärahan osalta hakemusmäärät ovat olleet korkeat ympäri vuoden ja aktiivimalli on tätä lukemaa osaltaan vielä myös nostanut. Näistä hakemuksista valtaosa saapuu kassalle aina kuun vaihteessa. Esimerkiksi 30.6. saapui kassaan kahdeksankertainen määrä hakemuksia edelliseen päivään verrattuna.

Luonnollisesti niinä päivinä kun hakemuksia saapuu paljon, myös niiden käsittelyssä kestää kauemmin. Se, ettei käsittelytilannepalvelussa päivämäärä joinain päivinä muutu, ei siis tarkoita sitä ettei hakemuksia kokoajan kassassa käsiteltäisi.

Kasvaviin hakemusmääriin on valmistauduttu etukäteen

Kassaan saapuu jonkin verran kyselyjä siitä miten näihin kesän tavanomaista suurempiin hakemusmääriin on varauduttu. Kesän poikkeukselliseen ajanjaksoon valmistautuminen aloitetaan aina jo paljon ennen kesää ja näin on tänäkin vuonna tehty. Kassaan on mm. rekrytoitu merkittävästi lisää henkilökuntaa, henkilökunnan vuosilomia on entisten vuosien tapaan porrastettu mahdollisimman paljon ja ylitöitä tehdään lähes jokaisena kesäviikonloppuna, jotta hakemukset saataisi käsiteltyä mahdollisimman nopeasti.

Puhelinpalveluaikaa on supistettu 25.6.–17.8.2018 välisellä ajalla, jotta henkilökunnalle jäisi enemmän aikaa hakemusten käsittelytyöhön.

Myös palveluita on pyritty entisestään parantamaan, jotta päivärahan hakeminen olisi helppoa ja tietoa löytyisi entistä paremmin. Kassan eWertti Nettikassa uudistui viime vuonna ja nyt sen kautta on mahdollista ohjata kassan lisäselvityspyynnöt sähköisesti suoraan sinne ja välttää näin paperipostin kulkemisesta aiheutuva viive. Vuoden alussa kassa avasi myös uudistuneet nettisivut jossa tietojen löytäminen on nyt aiempaa helpompaa ja eri tilanteisiin löytyy täsmälliset ohjeet.

Voinko itse vaikuttaa hakemukseni käsittelyyn?

  • tarkista hakemus huolella ennen sen lähettämistä ja lähetä se vasta siinä vaiheessa kun sinulla on kaikki tarvittavat liitteet mukana. Näin hakemus saadaan kerralla käsiteltyä.
  • lähetä hakemus eWertti Nettikassan kautta, jolloin saat heti vahvistuksen sen saapumisesta ja voit alkaa seurata sen perusteella käsittelytilanne palvelusta milloin sen päivän hakemukset tulevat käsittelyvuoroon.
  • salli eWertti Nettikassassa omissa tiedoissa sähköiset kirjeet ja tilaa sähköpostimuistutus saapuneista viesteistä, niin saat heti tiedon, jos hakemukseesi tarvitaan täydennystä
  • seuraa käsittelytilannetta kassan kotisivujen ja eWertti Nettikassan kautta. Kassa ei suosita soittamista pelkästään oman hakemuksen käsittelytilanteen kysymistä varten.