Siirry sisältöön

Tilannetietoa hakemusten käsittelystä 16.8.2023

Tällä hetkellä käsittelemme kokonaan työttömien jatkohakemuksista 1.8.2023 saapuneita hakemuksia. Käsittelytilannepalvelussa näkyy vain käsin käsiteltävien jatkohakemusten käsittelytilanne. Valtaosa jatkohakemuksista menee automaattisesti maksuun muutaman päivän sisällä saapumisesta.

Uusien hakemusten ja soviteltavien jatkohakemusten osalta käsittelyssä ovat tällä hetkellä 20.7.2023 saapuneet hakemukset.

Kassassamme vuoden ruuhkaisin aika on heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun. Erityisesti kuunvaihteessa ja kuukauden puolivälissä hakemuksia saapuu niin paljon, että niiden käsittelyssä menee useampi päivä. Hakemusten käsittely etenee koko ajan kovaa vauhtia, vaikka harmillisesti tämä ei käsittelytilannepalvelussa koko ajan näkyisikään.  

Käsittelytilanne on tällä hetkellä haastava. Olemme pahoillamme viiveestä hakemusten käsittelyssä ja teemme parhaamme tilanteen parantamiseksi. Hakemuksia käsitellään koko ajan, myös iltaisin ja viikonloppuisin.  

Usein kysyttyjä kysymyksiä käsittelytilanteeseen ja maksuihin liittyen:

Mistä näen hakemukseni käsittelytilanteen? 

Milloin ja mistä näen maksuilmoitukset ja päätökset? 

Miksi jatkohakemustani ei ole käsitelty, vaikka käsittelytilannepalvelun mukaan käsittelyssä on jo omaa hakemustani seuraavan päivän hakemukset?