Siirry sisältöön

Työhön palaaminen koulujen alkaessa elokuussa

Jos lomautuksesi päättyy ja alat taas tehdä osa-aikatyötä, voit edelleen hakea ansiopäivärahaa työttömyyskassasta.

Tärkeää on, että pidät työnhakusi työ- ja elinkeinotoimistossa voimassa, jotta päivärahaa voidaan maksaa.

Päivärahaoikeuteen vaikuttaa se onko työ jonka aloitat kokoaikainen vai osa-aikainen ja myös se milloin ensimmäinen palkka maksetaan. Tietoa ja ohjeita siitä miten kokoaikatyön tai osa-aikatyön alkaminen vaikuttaa päivärahaan löydät hakuohjeista hakuohjeista

Ohjeet koskevat lomautuksen lisäksi myös tilannetta, jossa työnteko on ollut keskeytyneenä työsuhteen ehdon vuoksi.

Tarkemmat tiedot löydät ohjeen kohdasta: ”Työhön palaaminen koulujen alkaessa elokuussa” . Valitse omaa tilannettasi kuvaava ohje sen mukaan mikä on työsuhteessasi sovittu työaika. Työttömyysturvalain mukaan osa-aikatyö on kyseessä silloin, kun työaika on enintään 80 prosenttia alan enimmäistyöajasta.

  • Esimerkiksi alan enimmäistyöajan ollessa 38 tuntia ja 15 minuuttia viikossa, osa-aikatyöksi luetaan sellainen työ jossa työaika on enintään 30,6 tuntia viikossa.
    • Jos siis tällaisella alalla työskennellessäsi työsopimuksessa sovittu työaikasi on esim. 30 tuntia viikossa, valitse tällöin ohjeen kohta:  ”Aloitat osa-aikatyön elokuussa” ja puolestaan sovitun työajan ollessa esim. 32 tuntia viikossa, valitse kohta ”Aloitat kokoaikatyön elokuussa”.