Siirry sisältöön
Välttääksesi jonotusta puhelinpalvelussa, pyrithän selvittämään tilanteesi ensisijaisesti nettisivuiltamme. Tietoa koronan vaikutuksista päivärahan maksatukseen löytyy täältä täältä

Työhön palaaminen koulujen alkaessa elokuussa

Jos lomautuksesi päättyy ja alat taas tehdä osa-aikatyötä, voit edelleen hakea ansiopäivärahaa työttömyyskassasta.

Tärkeää on, että pidät työnhakusi työ- ja elinkeinotoimistossa voimassa, jotta päivärahaa voidaan maksaa.

Päivärahaoikeuteen vaikuttaa se onko työ jonka aloitat kokoaikainen vai osa-aikainen ja myös se milloin ensimmäinen palkka maksetaan. Tietoa ja ohjeita siitä miten kokoaikatyön tai osa-aikatyön alkaminen vaikuttaa päivärahaan löydät hakuohjeista.

Ohjeet koskevat lomautuksen lisäksi myös tilannetta, jossa työnteko on ollut keskeytyneenä työsuhteen ehdon vuoksi.

Tarkemmat tiedot löydät ohjeen kohdasta: ”Työhön palaaminen koulujen alkaessa elokuussa” . Valitse omaa tilannettasi kuvaava ohje sen mukaan mikä on työsuhteessasi sovittu työaika. Työttömyysturvalain mukaan osa-aikatyö on kyseessä silloin, kun työaika on enintään 80 prosenttia alan enimmäistyöajasta.

  • Esimerkiksi alan enimmäistyöajan ollessa 38 tuntia ja 45 minuuttia viikossa, osa-aikatyöksi luetaan sellainen työ jossa työaika on enintään 31 tuntia viikossa.
    • Jos siis tällaisella alalla työskennellessäsi työsopimuksessa sovittu työaikasi on esim. 30 tuntia viikossa, valitse tällöin ohjeen kohta:  ”Aloitat osa-aikatyön elokuussa” ja puolestaan sovitun työajan ollessa esim. 32 tuntia viikossa, valitse kohta ”Aloitat kokoaikatyön elokuussa”.

Oikean hakemuksen täyttämistä varten kannattaa lukea myös ohjeen kohta: ”Kuukausikohtainen päivärahan hakuohje ajalle kesäkuu-elokuu 2020 – Elokuun hakemus”.