Siirry sisältöön

Työttömyyskassan jäsenmaksu säilyy ennallaan vuonna 2024 

Finanssivalvonta on vahvistanut työttömyyskassojen vuoden 2024 jäsenmaksut. Jäsenmaksumme pysyy ennallaan 0,30 prosentissa. Olemme hyvinvoinnin tekijöiden oma työttömyyskassa, ja jatkossakin alallamme työskenteleville yksi edullisimmista kassoista. 

Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa on alakohtainen kassa, jonka jäsenmaksu on prosenttiperusteinen. Työttömyyskassan jäsenmaksu on 0,30 prosenttia kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta ansiotulosta tai työttömyyskassan maksamista etuuksista.

JHL liiton ja työttömyyskassan yhteisjäsenet maksavat jäsenmaksua 1 % bruttotuloista, ja tästä 0,30 prosenttia on työttömyyskassan jäsenmaksua.  

2000 euron kuukausituloilla jäsenmaksu vain 72 euroa vuodessa

kuvassa eri ammattialoja: erikoisammattimies, koulunkäynninohjaaja, henkilökohtainen avustaja, perhepäivähoitaja, laitoshuoltaja, kirjastoapulainen

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön julkaisemassa taulukossa vertaillaan eri työttömyyskassojen ensi vuoden jäsenmaksuja. Jäsentemme palkkataso on pääsääntöisesti matalampi kuin useiden vertailussa olevien kassojen jäsenten palkkataso.

Me olemme omalle jäsenkunnallemme yksi edullisimmista työttömyyskassoista. Esimerkiksi 2000 euron kuukausituloilla jäsenmaksumme on vain 6 euroa kuukaudessa eli yhteensä 72 euroa vuodessa.