Siirry sisältöön

Uudet verokortit tulevat voimaan helmikuun alusta

Kassa saa verotiedot suoraan verottajalta. Ennakonpidätystä voi muuttaa hankkimalla verokortin etuutta varten.

Vuoden 2022 verokortit astuvat voimaan 1.2.2022.

Tammikuussa maksettavien päivärahojen osalta ennakonpidätys määräytyy vuoden 2021 ennakonpidätysprosentin mukaan. Ainoastaan vuosittainen kertymätieto nollaantuu.

Verokorttia ei tarvitse erikseen toimittaa työttömyyskassalle, jos olet ollut työttömyyskassan jäsen tai liittynyt 10.1.2022 mennessä. Tällöin kassa saa ennakonpidätystiedot suoraan verottajalta suorasiirtona. 

Miten paljon veroa menee ja miten sitä voi muuttaa?

Kassa saa verottajalta suorasiirtona palkkaa varten annetut verotiedot. Verohallinnon antaman päätöksen mukaan ennakonpidätys suoritetaan tällöin vähintään 25 prosentin mukaan silloin jos jäsenelle maksetaan työttömyyspäivärahaa, vuorottelukorvausta tai liikkuvuusavustusta. Näin menetellään silloinkin vaikka verokorttiin olisi merkitty pienempi prosentti.

Jos haluat muuttaa ennakonpidätysprosenttiasi, tulee sinun tilata verottajalta  verokortti etuutta varten. Tällöin ennakonpidätys tapahtuu uuteen verokorttiin laskettujen prosenttien mukaisesti ja voi siten olla pienempikin kuin 25 %. Helpoiten sen tilaaminen onnistuu verottajan OmaVero-palvelun kautta.

Valitse etuuden maksajaksi Julkisten ja Hyvinvointialojen tk, jolloin sinun ei tarvitse erikseen verokorttia työttömyyskassalle lähettää, vaan verohallinto toimittaa sen kassalle suoraan.

Jos kyseessä on ensimmäinen päivärahahakemuksesi ja tarvitset arvion päivärahan määrästä, voit laskea sen päivärahalaskurilla.

Etuutta varten haetun verokortin tiedot ovat käytössä kassassa pääsääntöisesti seuraavana päivänä. Jos olet siis hakemassa verokorttia, tee se ennen kuin lähetät päivärahahakemuksen.