Siirry sisältöön

Verotus 1.1.2018 alkaen ja verokorttien toimittaminen työttömyyskassalle

Uudet verokortit tulevat voimaan 1.2.2018. Työttömyyskassa saa 1.2.2018 voimaan tulevat verotiedot suorasiirtona verottajalta, jos et muuta veroprosenttiasi.

Työttömyyskassa saa 1.2.2018 voimaan tulevat verotiedot suorasiirtona verottajalta, jos olet kassan jäsenenä tai liittynyt 10.1.2018 mennessä. Tällöin ei kassaan tarvitse toimittaa verokortteja.

Verohallinnon antaman päätöksen mukaan ennakonpidätys suoritetaan vähintään 25 prosentin suuruisena, jos jäsenelle maksetaan työttömyyspäivärahaa, vuorottelukorvausta tai liikkuvuusavustusta ja ennakonpidätysprosentti on laskettu palkkaa varten (eli suorasiirtona saatu tieto) vaikka verokorttiin olisi merkitty pienempi prosentti.

 Muutosverokortin tilaaminen ja toimittaminen

Jos haluat muuttaa ennakonpidätystietojasi, toimita työttömyyskassaan muutosverokortti, joka on kirjoitettu etuutta varten.
Muutosverokortin saa helpoimmin tilattua  verottajan sähköisen palvelun kautta tai soittamalla verottajan puhelinpalveluun (p. 029 497 000)

Muutosverokortin tiedot eivät siirry työttömyyskassaan automaattisesti, joten muutosverokortti täytyy lähettää työttömyyskassaan joko sähköisesti  eWertti Nettikassankautta tai  Hakemusliitteet-palvelun kautta tai postittaa. Muutosverokortti tulee toimittaa kassaan alkuperäisenä.

Jos postitat verokortin, tilaa se verottajalta toimitettavaksi suoraan työttömyyskassalle osoitteeseen: JHL työttömyyskassa, PL 100, 00531 Helsinki.
Sen saapumisessa postitse kestää verohallinnon ohjeen mukaan noin 4-5 päivää. Verottaja ei siis toimita muutosverokorttia työttömyyskassalle sähköisesti.
Tämä on hyvä huomioida, jos on juuri jättämässä päivärahahakemusta, tai vuorottelukorvauksen maksupäivä lähestyy. Kannattaa siis varmistaa, että muutosverokortti on työttömyyskassalla hyvissä ajoin ennen seuraavaa maksupäivää eli tilaa muutosverokortti ajoissa.

Voit myös tulostaa muutosverokortin itse suoraan verottajan sähköisestä palvelusta. Tulosteen voi tällöin postittaa itse työttömyyskassalle tai sen voi skannata ja lähettääeWertti Nettikassan tai  Hakemusliitteet -palvelun kautta.

Työttömyyskassassa verokortti pitää kuitenkin vielä tallentaa jäsenen tietoihin, joten kannattaa tällöinkin varmistua muutoksen saapumisesta ajoissa, jos on juuri jättämässä hakemusta johon haluaa muutostiedon vaikuttavan. Työttömyyskassalla käytössä olevia ennakonpidätystietoja voi katsoa eWertti Nettikassasta.